maandag 17 juli 2023

Asselkouter Wandelroute

Opnieuw langere tijd niet gewandeld, de laatste dateert alweer van begin mei. Maar gisteren toch nog eens op stap. Deze keer een 13km door Munte en Baaigem: de Asselkouter Wandelroute.
Heel mooie omgeving. Glooiend landschap. Graan in bloei, maïs die uit de grond omhoog schiet. 
Typisch Belgisch zomerweer. De temperatuur was aangenaam om te wandelen maar de donkere wolken overheersten. Ik vermoed dat dit landschap in het zonlicht nog mooier is. Wanneer de graanvelden baden in de zon en de glooiende heuvels spelen met licht en schaduw.
We stapten voornamelijk over (toegegeven: heel rustige) wegen. Zelf verkies is toch de onverharde paden. Maar het stoorde in deze wandeling niet echt omdat er zo weinig verkeer was.
Je moet wel 2x de Hundelgemsesteenweg oversteken en dat is minder evident. Maar op een zondag met weinig verkeer wel doenbaar. Echter niet aan te raden op een drukke werkdag of tijdens de spitsuren.
De bordjes die de route aangeven zijn vrij duidelijk te vinden. Maar het mogen er wel wat meer zijn. We hebben toch verschillende keren getwijfeld en even op het gedownloade kaartje gekeken om zeker te zijn dat we nog altijd juist stapten.
Wel een mooie wandeling. Eentje die de goesting om weer vaker op pad te trekken doet aanwakkeren.

Geen opmerkingen: