zaterdag 13 januari 2024

Among the Stars

Among The Stars
Op Meeples kwam deze drafting en tableaubuilder op tafel.
Er worden 4 rondes gespeeld van telkens 6 beurten.
Eerst wordt een event-kaart gespeeld. Daarna start de actieronde.
Je krijgt 6 kaarten in handen en simultaan kies je 1 kaart. Die kaart kan je bouwen, weggooien voor geld, weggooien om een energiecentrale te bouwen of weggooien om een ambassadeur te kiezen.
Daarna worden de kaarten doorgegeven en herhaal je dit proces.
Er zijn 5 verschillende kleuren kaarten en die bouwen kost je geld (en eventueel ook energie) maar zorgt ook voor voordelen, punten, endgame-scoring. Er zijn kaarten die onmiddellijke scoring opleveren (wit kader voor tekst) of endgame-scoring (geel kader voor tekst). En je zal de beste combo's moeten gaan zoeken met de kaarten die je krijgt.
Wanneer de 4 rondes voorbij zijn, scoor je nog punten voor de 3 publieke goalcards, voor de lege energiecentrales en voor je kaarten met endgame-scoring.

Conclusie:
Dit is een wat ouder spel (2012) en dat merk je aan artwork en mechanismes. Niet dat daar wat mis mee is, maar je merkt toch dat de bordspellenwereld intussen wel geëvolueerd is. Artwork spreekt mij in deze niet zo aan. Gameplay is vrij eenvoudig en ik speelde intussen toch al veel betere tableaubuilders zoals bv Earth, Forest Shuffle, It's A Wonderful World om maar een aantal recentere titels te noemen. Wat niet wegneemt dat dit in 2012 wel een goed spel zal geweest zijn in dit genre. Want wij vonden deze zeker niet slecht maar ook niet wauw. Gewoon een ok spel.
Eén van de nadelen in deze is dat je heel veel tafelruimte nodig hebt om je tableau te bouwen omdat je aangrenzend werkt maar daarbij alle kanten uit kan en dus niet zomaar in een vierkantje gaat werken. Als dan ook het thema niet aanspreekt en je de gameplay maar net ok vindt, dan zal deze niet snel meer op tafel komen.

Geen opmerkingen: