zaterdag 13 januari 2024

The Mind

The Mind
Cooperatief spel.
Er zijn 100 kaarten in het spel, letterlijk de cijfers 1 tem 100.
Afhankelijk van de ronde krijg je x-aantal kaarten. En dan moet je zonder communiceren over het getal inschatten wie zijn kaart moet leggen om een mooi opeenvolgend rijtje cijfers te krijgen. Je mag wel gebaren doen bv geeuwen als je inschat dat je nog lang niet aan de beurt bent of voorzichtig je kaart dichterbij schuiven wanneer je denkt dat je straks je kaart moet leggen. Is de kaart die iemand legde verkeerd omdat iemand anders nog een lager cijfer heeft, dan verlies je als groep een leven. De uitdaging is dus om zo ver mogelijk door alle levels te geraken zonder dood te gaan.
Je hebt echter wel een reddingsboei. Je kan voorstellen om een ster te nemen. Als iedereen akkoord is, treed die in werking en gooit iedereen zijn laagste kaart weg. Maar sterren zijn er niet eindeloos in het spel en je moet er dus goed mee omspringen en die op het goeie moment inzetten.

Conclusie:
Hoewel ik eigenlijk niet graag coop speel, is dit wel een leuke om met de vriendinnengroep (die toch wel goed op elkaar is ingespeeld) te doen. Grappig om te zien hoe het fout kan lopen en je zal versteld staan als het dan toch eens lukt. Wat in ons geval niet vaak voorkwam maar toch eens een mooi resultaat opleverde van 98-99-100.
Artwork stelt eigenlijk niets voor, gewoon cijfers op de kaarten. Maar is wel gewoon duidelijk. En dat heb je nodig in dit spel, de rest zou toch maar afleiding zijn.
Eentje die ik met veel plezier nog meespeel als afsluiter van een spellenavond.

Geen opmerkingen: