zaterdag 6 januari 2024

Calico

Calico
Eentje die al lang op mijn wishlist stond, kon ik donderdag spelen. De voorloper van Cascadia en Verdant, 2 spellen die in de smaak vallen, dus ik had hoge verwachtingen.
In je beurt kies je 1 van de 3 openliggende tegels en puzzel je die op je bordje. Maak je daarmee een setje van 3 kleuren, dan leg je er een knoopje in die kleur op. Puzzel je een patroon van x-aantal dezelfde designs, dan leg je er de poes-fiche op.
Het puzzelen ga je proberen zo efficiƫnt mogelijk te doen door te werken aan de 3 scoringstegels op je spelbordje in combi met setjes van dezelfde kleur of design.
Wanneer je bordje vol ligt, stopt het spel en tel je de punten op. Je scoort je doeltegels, je knoopjes zijn nog 3 punten waard en je poesjes zijn het aantal punten waard dat er op staat.

Conclusie:
Vrij eenvoudig van regels, niet zo evident om te puzzelen. Soms heb je ook wel wat geluk nodig of de perfecte tegel er uit komt of niet en of die blijft liggen of niet. Er is weinig directe interactie maar het gebeurt wel vaker dat iemand net de tegel neemt waar jij zit op te azen.
Artwork is mooi en kleurrijk, designs zijn over het algemeen duidelijk te onderscheiden. Gameplay is niet moeilijk van regels maar wel voldoende diepgang in het puzzelen.
Herspeelbaarheid is goed omwille van verschillende doel/scoringstegels, patronen bij de poezen die altijd anders zullen liggen en zelf verschillende poezenkaartjes zodat je het makkelijker/moeilijker kan maken naar eigen wens.
Ik was helemaal verkocht en heb hem intussen ook aangeschaft.

Geen opmerkingen: