dinsdag 19 februari 2019

Raiders of the North Sea, Fields of Fame, Hall of Heroes

Raiders of the North Sea, het basisspel. Dit hadden we al langer in de collectie. En die werd wel gesmaakt. Daarom kreeg B voor kerst de uitbreidingen.
Raiders of the North Sea is een leuke worker-placement. Je doet 2 acties per beurt. Waarbij je 1 meeple zet en daarna een andere meeple wegneemt. Je bouwt een crew op en je gaat provision (meelzakken) verzamelen. Wanneer je die voldoende hebt, kan je gaan plunderen. Met je plundertocht scoor je punten en je krijgt ook je buit. En die kan je dan met weer een andere actie omzetten in meel of afgeven voor extra punten.
Wanneer je plundert, kan je ook een valkyrie meenemen in je buit. Dat wil zeggen dat een crewlid wordt vermoord. Maar aangezien je strijdend ten onder ging, krijg je daarvoor op het einde ook nog punten.
De uitbreidingen voegen er wat extra uitdaging aan toe.
Bij Fields of Fame komt er een extra track waarbij je met Fame punten kan scoren. Daarvoor moet je bij je bij je plundertocht een jarl-token scoren en kan je dan kiezen om te vechten (je krijgt heel wat wonden maar ook fame-punten en een bonus), de tegenstander in te lijven (kost je wel wat geld en levert je wonden op maar je hebt wel een sterk crewlid aan boord) of te gaan vluchten (schande! Je verliest een fame-punt). Op het laatste scoor je aan de hand van je Fame-track nog extra punten.
Bij Hall of Heroes kan je als actie een kaart krijgen met geld en 1 of 2 mead (soort bierdrankje). Wanneer je gaat plunderen, kan je die mead aan je crewlid geven en wordt hij sterker. Maar je kan ook kiezen om een quest te voltooien. Die quests liggen op de geplunderde steden. Je geeft een aantal kaarten af die even sterk zijn als het cijfer op de quest. Als je 3 dezelfde tekeningen hebt in je quests, krijg je nog een bonus. En dat levert op het einde natuurlijk ook nog punten op.
De uitbreidingen zijn niet noodzakelijk. Het basisspel speel je op een uurtje, max 1,5u. Met de uitbreidingen er bij, ben je een uurtje langer zoet.

Geen opmerkingen: