donderdag 28 februari 2019

Small Islands

Small Islands is een tegellegspel dat in ongeveer een halfuurtje speelt.
Je kiest een goalcard. Er liggen 3 tegels open. Bij de start van het spel krijg je ook 2 tegels.
In je beurt kies je 1 tegel en van de 3 tegels die je dan hebt, leg je 1 tegel aan volgens de regels van de kunst. Je kan ook uit je 4 mogelijke fiches een eiland beïnvloeden.
Na een aantal tegels kom je aan een tegel met een ruimte in het schip. Vanaf dan kan je kiezen om je boot ergens aan te meren. Zolang niemand zijn schip aanlegt kunnen er verder tegels getrokken worden van de stapel naast het spelbord. Wanneer er iemand aanmeert, worden er kolonies gesticht. Je doelkaart zegt je de voorwaarden van waar je een nederzetting mag bouwen. En zegt je ook wat jou dan punten oplevert.
Je krijgt per ronde 4 huisjes die je kan bouwen. Wanneer iedereen zijn huisjes geplaatst heeft, ga je de algemene stapel legtegels weer aanvullen. En worden de goalkaarten opnieuw geshuffled. Zo ga je door tot er 4 rondes gespeeld zijn.
Opgelet, de eilanden die je in een vorige beurt bezocht hebt, kan je niet opnieuw bevolken en die tellen niet mee voor de puntentelling van de volgende goalcard, ook al voldoen ze misschien wel aan je voorwaarden.
Op het laatste krijg je ook nog extra punten voor het aantal havens die bij je boot in de omringende zeeën liggen.
Zelf ben ik niet zo'n fan van tileplacement. Dus voor mij krijgt dit spel sowieso niet zo'n hoge score. Maar als filler is het wel een degelijk spel.

Geen opmerkingen: