donderdag 25 april 2019

Hero Realms

Een fantasy-deckbuilder waarbij je de anderen hun score op 0 moet brengen. Wie als laatste overblijft, wint het spel.
Zoals de meeste deckbuilders start je met een basisset kaarten. En koop je kaarten bij uit de markt om je deck op te bouwen.
Je hebt een aantal kleuren die in veel marktkaarten terug komen en waarbij je een extra sterke actie krijgt als je al een kaart van die kleur gespeeld hebt. Combo's maken is dus belangrijk.
Je marktkaarten zijn ook onderverdeeld in gewone actiekaarten (kaarten die je tijdens je beurt uitspeelt en dan gaat discarden) en in champions.
Champions leg je bij het uitspelen voor je neer en die blijven liggen tot ze gedood worden. Champions kunnen een guard-functie hebben. Dan moet de champion eerst gedood worden vooraleer je schade kan toebrengen aan de levens van die speler. Andere champions hebben enkel een aanvalsfunctie. En daarbij kan de aanvaller kiezen of hij die vernietigt, of volledig gaat voor de speler zelf.
Het spel heeft mij alleszins wel overtuigd.
Heel simpel van regels, duurt niet superlang en komt in een relatief klein doosje, wat het ideaal maakt om mee te nemen. De artwork is leuk, de iconen zijn duidelijk, er is weinig tekst. Dit is eentje die wel zal aangekocht worden en vaak op tafel zal komen.

Geen opmerkingen: