maandag 29 april 2019

Pairi Daiza

Een aantal jaren een abonnement gehad. Maar de kinderen worden ouder, hebben vaker hobby's buitenshuis, de vrije dagen van middelbaar en lagere school vallen niet samen,... Allemaal geldige excuses om er niet meer te geraken.
Om toch nog eens iets extra's met het hele gezin te doen, beslisten we om nog eens naar Pairi Daiza te gaan. We hadden een storm van protest verwacht (tieners vinden nu éénmaal alles saai) maar eigenlijk kwamen alleen maar positieve reacties.
Het weer voorspelde niet veel goeds. We hebben lang getwijfeld of we het zouden uitstellen. Gelukkig zijn we geweest want buiten een paar kleinere buitjes bleven we het grootste deel van de dag droog.
We zagen dan ook wel heel wat dieren.
De hoogtepunten waren toch wel de Axolotl (een soort salamander), de glimlachende pijlstaartrog, de koala's, de vleermuizen (en vleerhonden), en het zien voederen van Tian Bao (de babypanda die nu al niet meer zo klein is). Ook het eetmoment van de leeuwen was wel speciaal om te zien.
Enige minpunt: het nieuwe stuk met de wolven,... is nog niet open. En een deel van de dieren die daar vroeger zaten waar ze aan het werken zijn, waren nu niet meer te zien. Bv de wasberen, de uilen, de prairi-hondjes,...
Natuurlijk wel slim gezien, want nu moeten we natuurlijk nog eens teruggaan. Maar toch ook een beetje zuur voor de bezoekers aangezien de ticketprijs de lucht ingaat maar je op dit moment minder dieren ziet dan wanneer we de laatste keer gingen.

Geen opmerkingen: