donderdag 13 februari 2020

Lords of Waterdeep

Shame on me, maar de klassieker Lords of Waterdeep had ik nog niet eerder gespeeld.
Toen men dit hoorde, werd dit op Meeples geserveerd. Met de uitbreiding Scoundrels of Skullport erbij.
LoW is eigenlijk een heel basic workerplacement.
Aan het begin van het spel krijg je een 'lord'. Die is geheim voor de andere spelers en zorgt voor een voorwaarde voor extra punten op het einde van het spel.
Je zet je meeple op een vrije plaats en krijgt de resources. Met die resources kan je in je beurt 1 quest volbrengen die je punten (en soms ook een voordeel voor de rest van het spel) oplevert.
Je kan ook een gebouw kopen en een voordeel krijgen telkens een andere speler jouw actie kiest.
Of je speelt een intrigue-kaart waardoor je zelf een voordeel krijgt, of je een andere speler een nadeel geeft. Dat kan ook een speciale quest kaart zijn die een tegenspeler naar keuze eerst moet volbrengen voor ze een andere quest kunnen spelen.
Je kan ook gaan voor een nieuwe quest-kaart.
Bij de uitbreiding zitten er sterkere acties (meer resources in 1 beurt), maar dan krijg je ook wel een skull-token. En die skull-tokens leveren minpunten op aan het einde van het spel.
Na 8 ronden worden de eindpunten geteld en is de winnaar gekend.
Het artwork spreekt in eerste instantie niet echt aan, donkere bruine kleuren op het spelbord. Maar gameplay is zo eenvoudig en tegelijk zo goed dat we dit spel onmiddellijk zouden aanschaffen als het al niet in de vriendengroep aanwezig was.

Geen opmerkingen: