maandag 5 oktober 2020

Lindisfarne

Lindisfarne.
Eentje dat we sinds Spiel Essen 2018 in bezit hebben. En dat in het begin wel eens op tafel kwam, maar nu wat in een vergeethoekje geraakt was.
Een compact spelletje met dobbelen, bieden, tableaubuilding en set-collection.
Rol je dobbelstenen (hetzelfde aantal als je fiches), bied met 1 of meerdere van je dobbelstenen op 1 van de 3 bordjes (die elk een andere manier hebben om het bod te winnen), herhaal dit in spelersvolgorde tot je dobbelstenen op zijn of tot je spontaan past (en voor de overgebleven fiches 'runes' krijgt die je in een volgende beurt kan gebruiken om je gegooide ogen op je dobbelstenen te verhogen).
Kies op het gewonnen bordje 1 van de 2 kaarten of pass en neem een goalcard waardoor de kaart blijft liggen voor de volgende spelers (wat maakt dat ook bieden voor een 3e of zelfs 4e plaats belangrijk kan zijn).
Doe dit 6 ronden, tot alle tableau-kaarten op zijn.
Je scoort punten door destination-(goal)cards, het meeste aantal kaarten van 1 kleur en door hoeveel aaneengesloten kaarten van een tableau je hebt.
Leuk biedspelletje dat wat afhankelijk is van dobbelgeluk maar vooral ook van op het juiste kaartje te bieden. Ga je zoveel mogelijk 1 kleur nemen of speel je op destinationcards en verzamel je die kleuren (waardoor je mee opbiedt tegen de spelers die voor 1 kleur gaan, maar die ook veel punten opleveren).

Geen opmerkingen: