woensdag 7 oktober 2020

Yedo Deluxe Master Set

Yedo Deluxe Master Set, een herwerkte en deluxe uitvoering van het spel Yedo.
De kickstarter kwam vorige week toe en we wilden die wel snel spelen. Dus maandag op mijn dagje verlof werd er volop unpunched, gesleeved, spelregels doorgenomen,... zodat we die gisteren konden spelen.
Het spel draait om bieden, missies vervullen en workerplacement.
Een ronde bestaat uit 7 fases waarbij je de preparation  bieden, event, discipels (werkers) plaatsen, de watchtower die gevangen neemt (maw een actieveld dat niet gebruikt kan worden maar je kan met bepaalde kaarten dit wel beïnvloeden), mogelijk ruilen met tegenspeler die op dezelfde bepaalde locatie staat, acties uitvoeren hebt.
Om een missie uit te voeren moet je 1 van je acties opofferen. En afhankelijk van welke missiekaart is dat op een bepaalde locatie. Dus je moet op voorhand al nadenken welke missie je wil uitvoeren en dit ook incalculeren in het plaatsen van je werkers.
Missiekaarten zijn superbelangrijk, want hiermee scoor je punten, verdien je geld, krijg je voordelen,...
Wij speelden met 3 spelers en gingen voor 8 rondes (eerste spel wordt 6 rondes aangeraden maar je kan kiezen tussen 6, 8 of 11) om toch ook de zwarte (moeilijkste) missiekaarten te kunnen gebruiken.
Ons eerste spel was ook met de basisdecks die aangeraden worden voor een 1e keer spelen.
Maar er zitten nog een 7 andere decks in die je kan combineren. Wat de herspeelbaarheid oneindig groot maakt. En dan heb ik het nog niet gehad over de extra modules die uitgewerkt zijn, zodat je met clanpowers, karakters,... kan werken.
Ik heb het gevoel dat we nog maar de oppervlakte van dit spel aangeraakt hebben. En ik ben heel benieuwd om dit spel verder te ontdekken. Het spel krijgt sowieso al hoge punten en die kunnen nog wel hoger gaan bij het meer spelen.

Geen opmerkingen: