zondag 11 oktober 2020

Unicorn Fever

Unicorn Fever
Grappig racespel met unicorns.
Eenvoudig van gameplay. Groot deel luck-based. En dus een hit bij de pubers.
Zelf vind ik er niet zoveel aan, maar ik hou dan ook meer van heavy en strategische boardgames, terwijl dit eerder een partyspel is.
Artwork is wel fun, die unicorns-miniatures hebben ook een groot aantrekkingsgehalte.
Je hebt 3 acties per ronde waarbij je kan wedden, potions kan spelen om een unicorn te beïnvloeden (pos of neg, kaart wordt facedown gespeeld dus je weet het niet op voorhand), geld kan nemen, een voordeelkaart (contract) kan nemen.
Nadat iedereen zijn 3 acties gespeeld heeft, begint de race. De potion-kaarten worden omgedraaid en effecten toegepast. Bepaalde kaarten (met dezelfde letter) heffen elkaar op.
Daarna wordt een kaart gedraaid en op basis van de 'odds' gaat de unicorn vooruit. Een unicorn kan ook nog een sprintje trekken door met een dobbelsteenworp vooruit te gaan (bij beide zaken worden potion-kaarten indien van toepassing nog uitgevoerd).
Wanneer alle unicorns over de lijn zijn, worden de weddenschappen afgehandeld met munten en punten. Maar pas op, je moet voor ieder punt ook een tax betalen! De odds worden herbekeken en de volgende ronde start.
Tijdens het spel kan je een lening aangaan. Maar die moet je met interest terugbetalen aan het einde van het spel. En wie dit niet kan, komt in de problemen. Want niet enkel de punten tellen voor de eindscore. Wie het minste leningen EN het meeste punten heeft, wint het spel.
Doet van gameplay wel wat denken aan Camel Up, maar net wat ingewikkelder door de potion-kaarten en contractkaarten.

Geen opmerkingen: