zondag 5 september 2021

Schoolstart

Voor de school startte zwaaiden we de vakantie uit door met het gezin mosselen te gaan eten in Philipine in Nederland. Even nog een gezinsmoment voor werk en school weer hun plekje innamen.

Woensdag begon de dagelijkse sleur terug. Boekentassen klaar, tramkaarten, treinabonnementen, sleutels,... Niets vergeten zodat we goed kunnen starten.
Voor J en N verandert er weinig.
N zit nog altijd met vriendinnen in de klas en keek er heel erg naar uit om hen terug te zien. De 1e schooldag ging ze al direct met hen een namiddag rondhangen in tstad. Lessen, dat is iets waar ze nog niet wou aan denken. Voor haar start het ook pas morgen voor echt, aangezien de eerste dagen vooral kennismaking en uitstap naar zee waren.
J zit niet meer met zijn vrienden van vorig jaar in de klas wegens gekozen voor een extra uur wiskunde. Maar de eerste dagen ging het kliekje van 4 al iedere keer over de middag samen eten, dus dat zit wel goed. Bij hem was er wel al les maar dat vond hij niet erg. Hij keek er eigenlijk naar uit, de zomervakantie had lang genoeg geduurd.
Voor M was het de overstap naar het buso. Eentje die met een klein hartje genomen werd. M zelf is blij dat hij met 4 andere jongens in de klas zit. Ook het feit dat een klasgenoot geen onbekende is door de scouts helpt mee.
Hoewel de 1e schooldag goed verlopen was, is het echt aanpassen.
Hij heeft 2 verschillende locaties waar hij les zal volgen. Eerst 2 dagen in het centrum, met de tram naar school. En dan de 3e dag met de auto naar Drongen. Hij wou vrijdagochtend niet uit de auto stappen, hij snapte er gewoon niets van. Ook de organisatie van het busvervoer (waar hij enkel op dinsdag gebruik van moet maken), is een soep. De bus stond al een aantal keren onnodig voor de deur. Telkens opnieuw dezelfde vraag om te noteren wanneer hij met de bus moet, wanneer hij opgehaald wordt,... Ondanks al verschillende keren doorgeven. Niet fijn!
Het wordt afwachten. Afwachten of M zich goed zal voelen op de school nadat hij gewend is aan de schoolstructuur. Afwachten of hij voldoende zal uitgedaagd worden. Afwachten hoe de communicatie verder zal verlopen. Afwachten of ons gevoel hierover zal verbeteren. Afwachten of dit de beste keuze was voor M.

Geen opmerkingen: