zondag 3 oktober 2021

Meadow

Meadow
Een tableaubuilding spel met leuke artwork.
Eentje die ik graag wou spelen kwam op de marathon/housewarming op tafel.
Er zijn x-aantal rondes waarbij je 4 beurten per ronde hebt. Einddoel is het meeste punten scoren met je tableau en je landschappen.
In je beurt ga je 1 van de 4 actietegels kiezen. Die kan je ofwel gebruiken om een kaart van het spelbord te nemen en daarna een kaart in je tableau te spelen. Welke actietegel je waar plaatst bepaalt welke kaart je neemt. 
De andere manier om je actietegel te gebruiken is om die op de kampplaats te leggen. Dan krijg je de actie van de tegel (1 kaart naar keuze van het spelbord, 2 bouwtegels, 3 kaarten van een stapel nemen en eentje houden, 2 kaarten in je tableau spelen) maar kan je na je actie geen kaart meer in je tableau leggen.
Wanneer je een actie op het kampbord neemt, kan je een scoretoken tussen 2 symbolen leggen als je die op dat moment zichtbaar in je tableau hebt.

Artwork is prachtig. Componenten zijn stevig en goed. Gameplay is eenvoudig maar wel goed. Wel wat uitdaging zonder ingewikkeld te zijn. Ook genoeg verschillende symbolen om verschillende soorten reeksen te kunnen maken.
Ideaal als instapspel voor tableaubuilding.

Geen opmerkingen: