vrijdag 22 oktober 2021

Murano Light Masters

Murano Light Masters
Een fillertje met setcollection om je goalcards te vervullen.
De bedoeling is om je 5 handkaarten (die in een vaste volgorde geshuffled zijn) te vervullen door de glasstukken af te geven die op de kaart staan. Je hebt een bordje waar je 8 glasstukken kan op leggen. Elke kaart heeft 4 glasstukken nodig. Je krijgt munten voor elk leeg veldje op je playerboard. Wanneer iemand de 5 kaarten volbracht heeft, wordt de ronde uitgespeeld. En diegene met de meeste munten is de winnaar.
Hoe speel je:
In je beurt ga je het rad eentje verder draaien en neem je de gekleurde glasstukken die de pijl aanduidt. Daarna heb je keuze uit 3 mogelijke acties en je moet 1 van deze acties doen:
- 1 shard (glasstuk) op 1 van de hoeken leggen en de shards die op de buitenste cirkel in dat afgebakende stuk staan nemen. De witte shards (jokers) kan je niet nemen, andere kleuren wel.
- Een hoek kopen, daarbij betaal je 2 munten om alle shards van 1 hoek op je playerboard te leggen
- Een kaart veranderen van plaats waarbij je 1 munt betaalt om de bovenste kaart op een plek naar keuze te steken
Wie kaarten vervult heeft met de kaarten ook nog mogelijkheden. Door ze om te draaien en het symbool in de rechterbovenhoek te gebruiken die een bonusactie geeft waardoor je er je voordeel mee kan doen. Er zijn ook meerdere bonuskaarten zodat er wel wat gewisseld kan worden en er een grotere herspeelbaarheid is.
Artwork en componenten spreken natuurlijk aan. Die shards zijn gewoon mooi. En het getekende glaswerk past in het concept. Het enige minpunt is dat de plastic tray te nauw aansluit in de doos waardoor er snel schade zal ontstaan.
Voor een filler is gameplay ok. Er komt wel veel geluk bij kijken en er zijn geen noemenswaardige keuzes. Het is in je beurt direct duidelijk welke actie van de 3 je moet spelen. Maar om een zware spellenavond mee af te sluiten kan dit wel.

Geen opmerkingen: