zondag 6 februari 2022

Luna Capital

Luna Capital
Cardplacement, tileplacement en set-collection
Er zijn 3 rondes en je hebt 4 beurten in elke ronde. Elke beurt krijg je 1 tegel meer bij elke kaart.
In je beurt kies je een kaart met tegel(s). En speel je 1 kaart (uit je hand) uit en leg je alle tegels. Wanneer je een kaart en tegel(s) kiest op dezelfde plaats van de vorige speler, moet je 1 handkaart discarden.
Kaarten kunnen max 3 rijen hoog gelegd worden. En de cijfers moeten in oplopende volgorde maar hoeven elkaar niet op te volgen.
Met bepaalde tegels te leggen, kan je ook jokers krijgen waarmee je een cijfer kan afdekken of waarmee je een tegel van plaats kan wisselen.
Naast de eindpunten voor het aantal gebouwen van 1 soort die naast elkaar liggen, de combi van de 3 fabrieken, de meeste mijnen,... scoor je ook nog punten van bepaalde tegels. En daarnaast kan je ook nog de extra doelkaart scoren in een ronde. Maar pas op: als iemand een doelkaart scoort, kan je enkel in die ronde die doelkaart scoren.

Typisch tileplacement spel, doet wat denken aan Cascadia. Maar wel wat meer denkwerk. 
Artwork van Luna Capital spreekt me niet zo aan, gewoon niet mijn ding. De symbolen vind ik ook behoorlijk gelijkend en klein, het is dus soms echt goed kijken welke tegel(s) je kiest.
Gameplay is wel ok. Maar in hetzelfde genre verkies ik dan andere spellen boven deze.

Geen opmerkingen: