donderdag 6 september 2007

Oplossing gezocht!

06.09.2007 08:45
De Lijn weigert kinderen op schoolbus uit plaatsgebrek
Tientallen kinderen uit het Gentse Bijzonder Onderwijs mochten afgelopen week niet meer de schoolbus op, omdat de schoolbussen momenteel overvol zitten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.
Daarom beroept De Lijn zich op een wet waarin staat dat de busmaatschappij alleen "rechthebbende kinderen" - kinderen die geen school dichter bij huis hebben - moet vervoeren. Ouders zoeken nu koortsachtig een oplossing om hun kinderen toch op school te krijgen. (DWM)

http://news.be.msn.com/binnenland/Article.aspx?cp-documentid=6052555
http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_575236.html?wt.bron=kanaalArt4

Dit kan nu toch niet! Of je nu kiest voor inclusief onderwijs of bijzonder onderwijs, iedereen moet de mogelijkheid hebben om het beste onderwijs voor het kind te kiezen en mag daarin niet gehinderd worden door praktische zaken zoals busvervoer. Dit is nu al een lang aanslepend probleem (zowel de duur van de reistijd als het aantal plaatsen) en nog altijd is er geen oplossing. Minister van onderwijs en De Lijn, wanneer komen jullie nu eindelijk eens met een goeie oplossing uit de bus? Zodat ieder kind met een handicap kan genieten van onderwijs in de school die het beste aansluit bij de noden van het kind!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit sleept al zolang dat het wel lijkt alsof men geen oplossing wil zoeken. ALLE kindjes hebben hier toch recht op?

Vindt het gewoon schandalig.

MorganMagic zei

schandalig, idd!
mijn zus haar kindjes hebben plots ook geen bus meer naar school, ze wonen op den boerenbuiten en mijn zus is onthaalmama dus kan de kinderen niet zelf naar school brengen, de hele buurt zit plots in de problemen