zaterdag 19 januari 2019

Slavika

Een 'kort' kaartspelletje. Volgens de doos 30 min. Ik denk dat er eerder 30 min per speler bedoeld werd, want deze 'filler' duurde ruim anderhalf uur met 3 spelers.
Je kiest uit je deck bestaande uit helden en monsters. Elke held en elk monster heeft een aantal kracht en eventueel ook een extra special power.
Je legt 1 held, je legt een volgende held bij een ander battlefield en dan speel je nog een monster bij een 3e battlefield. Wanneer het aantal helden en monsters behaald zijn (afhankelijk van je battlefield), wordt er gevochten door de kracht van alle monsters op te tellen en de kracht van de helden op te tellen. Wie het meeste kracht heeft, wint het gevecht.
Wanneer de helden winnen, kijk je wie het meeste kracht heeft ingezet, die krijgt de punten. De 2e krijgt de volgende (lagere) punten en eventueel kan de 3e ook nog punten oprapen. Er is ook een schat en die wordt toegekend aan de held met het meeste kracht in deze battle. Opgepast echter, want de schat kan ook ingepikt worden door de dief.
Schatten bestaan uit punten of uit een maanlandschap. Het spel is voorbij nadat 4 van de 5 maanlandschappen getrokken zijn.
Je gaat wat tactisch moeten spelen. Welke veldslagen wil je dat er al dan niet gewonnen worden. Want je wil natuurlijk niet dat je medespelers met de hoge punten gaan lopen. Maar af en toe moet je ook een toegeving doen om je helden terug in je hand te kunnen krijgen of zelf ook wat punten te scoren.
Een leuk spel met heel wat interactie, elkaar dwars zitten,... Als filler zou ik het echter niet aanraden wegens toch wel langere speelduur.

Geen opmerkingen: