donderdag 24 oktober 2019

Kill the unicorns!

Een kickstarter die anderhalf jaar vertraging opliep. En dat voor een simpel kaartspelletje. Laat mij zeggen dat dit de 1e en laatste keer was dat we via die uitgever een kickstarter backen.
Hopelijk valt hij toch nog altijd in de smaak bij dochterlief, die intussen iets minder gek is op unicorns.
Het is een filler waarbij je in 4 rondes zoveel mogelijk unicorns moet verzamelen en dan nog het liefst in setjes van gelijke kleuren. Of net een regenboog van 4 verschillende kleuren.
Om te beginnen kies je een karakter met unieke eigenschappen.
Setjes maken (en het spel winnen) doe je door eerst in spelersvolgorde een scheme-kaart gedekt te spelen bij een unicorn die in de markt ligt. Scheme-kaarten kunnen positief of negatief zijn.
Daarna ga je per unicorn gedekt bieden met je hunt-kaarten. De hoogste bieder krijgt de unicorn met de scheme-kaart er bij. Zo kan je dus wel wat bluffen en een medespeler opzadelen met een waardeloze unicorn. Ook belangrijk: gelijke waardes heffen elkaar op. Zo kan je toch nog een unicorn krijgen, ook al heb je niet het hoogste bod.
Als laatste kan je op de zwarte markt nog punten kopen of een middeltje waardoor je een unicorn van kleur kan laten veranderen. Het kopen op de zwarte markt gebeurt met de overgebleven hunt-kaarten. Je gaat dus maar beter zorgvuldig om met je hunt-kaarten en gaat ze niet allemaal vergokken bij de vorige fase.
Na 4 rondes volgt de score van het aantal sterren op je unicorn-kaarten, je setjes en de extra plus- en minpunten van de schemes.
Bij de kickstarter zaten nog extra scoring- en overwinningsmogelijkheden. Dat maakt de herspeelbaarheid nog wat groter. Bij de uitbreiding heb je nog 2 extra karakter en een aantal unicorns met speciale eigenschappen.
De artwork is erg grappig en dat zal er wel voor zorgen dat deze filler voldoende op tafel geraakt.

Geen opmerkingen: