maandag 28 oktober 2019

Zondag Spiel Essen

We hadden een 5-tal spellen op ons lijstje. We konden er uiteindelijk 4 beter bekijken. Enkel Aquatica was te druk om aan te schuiven. Maar die spelen we dan wel eens bij vrienden.
Wat hebben we geproefd op Essen:
- Perseverance.
De nieuwe Kickstarter van Mindclash Games (oa Cerebria, Anachrony, Trickerion). Veel geluk gehad want mensen die gereserveerd hadden kwamen niet opdagen. Dus toch kunnen aanschuiven.
Het spel is nog het prototype. Het ziet er leuk uit. Speelt vlot. Dicedrafting, diceplacement, vechten tegen dino's. Beetje afwachten wat de prijs wordt. Maar er komt ook een versie met standees ipv miniaturen. En het prototype van de standees vond ik mooier dan de miniaturen dino's. Dus dat wordt afwachten tot de lente van 2020, dan komt de kickstartercampagne.
- Plunderbund.
Deckbuilder met area-control. Super uitleg gekregen van co-designer. Heel vriendelijke man met een goeie babbel. Speelt vlot. Twijfelden wel over herspeelbaarheid en balance. Ik had op het ene track gespeeld in combi met de agenten/racketeers en ondanks veel minpunten in mijn deck toch overduidelijk gewonnen. We hebben het spel niet aangekocht, vonden hem te duur voor wat het is. Maar als hij ergens op tafel komt zullen we met plezier aanschuiven.
-Sanctum.
Niet zelf gespeeld. We hebben wel een spel zo goed als volledig mee kunnen volgen. Bewapen jezelf door monsters te verslaan met dice. Door de wapens kan je dice gaan veranderen van waarde. En zorg dat je het oppermonster verslaat. Volledig overtuigd. Wilden deze aankopen maar jammer genoeg uitverkocht. Deze zou in december in Europa te verkrijgen zijn. Nog even geduld.
-:Divide Et Impera.
Nieuwe Kickstarter van Ludus Magnus Studio's (Black Rose Wars, Sine Tempore). Enkel korte uitleg gehad, niet gespeeld. Collect resources en voer missies uit. Komt volgende week op kickstarter.
Niet overtuigd van wat we zagen/hoorden in combi met prijs. Deed ons van gameplay wat denken aan Scythe. Maar 99€ voor basis en 120€ voor basis met uitbreiding is behoorlijk duur. We wachten even de campagne af maar waarschijnlijk zullen we deze niet backen.
Perseverance
 Plunderbund
 Sanctum
 Divide Et Impera

Geen opmerkingen: