woensdag 27 april 2022

Azul

Azul
Een licht spel met drafting en tileplacement.
Dit is een gateway spel. Maar toch nog niet eerder gespeeld, dus daar moest verandering in komen.
We speelden de 1e in de Azul-reeks met 2 spelers.
In je beurt neem je van 1 schijf alle steentjes van 1 kleur en schuif je de rest naar het midden. De eerste speler die steentjes uit het midden neemt, wordt volgende ronde startspeler. Maar krijgt wel een minpunt.
Je kiest op welke rij je je stenen legt. Maar is de rij vol en heb je nog stenen in hand, dan komen die bij de minpunten te liggen.
Wanneer alle stenen gekozen zijn, ga je een volledige rij schuiven waarbij 1 steen op je bordje komt te liggen en ga je die scoren. Per steen die horizontaal of vertikaal grenst aan de gelegde steen krijg je een punt. Onvolledige rijen blijven liggen voor de volgende ronde.
Het spel eindigt wanneer iemand op zijn bordje een volledige rij verschillende stenen gelegd heeft.
Eindscore is de tussentijdse score + extra punten voor volledige rijen en kollommen. En extra punten voor wie op zijn bordje alle steentjes van 1 kleur heeft kunnen bouwen.
Simpel puzzel en legspel. Toont heel mooi, ook tactiel een leuk gevoel, die mozaiek-steentjes. Typische gateway die doet wat hij beloofd.
Niet iets wat in de collectie komt wegens wel erg licht en geen kandidaten om deze mee te spelen wegens te abstract. Maar als hij ergens anders op tafel komt, zal ik met veel plezier aansluiten.

Geen opmerkingen: