donderdag 7 april 2022

Guilds of London

Guilds of London
Een spel met area-majority en multi-use cards.
Deze kwam op tafel op Meeples.
In je beurt speel je zoveel kaarten als je wil. Op het einde van je beurt neem je 2 (of 4 als je deze ronde geen kaarten speelde) kaarten van de trekstapel.
Discard je een kaart, dan kan je een meeple uit je voorraad in de guild hall plaatsen.
Kaarten kan je ook gebruiken voor hun kleur, dan zet je een meeple van de guild hall op de tegel waar de kleur van de kaart aanwezig is. 
Of je gebruikt de kaart voor de actie/voordeel die er op staat. Sommige acties op de kaart hebben een kostprijs. En je raadt het al, een kaart kan je ook gebruiken als munt.
Nadat alle spelers aan beurt zijn geweest, kijk je of er tegels scoren. Als er genoeg meeples op staan, dan krijgt diegene met de meerderheid het eerste voordeel. De 2e krijgt een troostprijs. Maar pas op, op dat moment kunnen andere spelers hun zwarte meeples inzetten. Dan vervangen ze een meeple van een speler. De tegel scoort wel, maar de meerderheid kan serieus veranderd worden.
Na elke 3 rondes volgt er ook nog een scoring van een haventegel. Volgens dezelfde meerderheden-regel.
Er zijn ook nog kaarten met endgamescoring en dir kunnen wel een verschil maken.

Mening: helemaal mijn ding, die multi-use cards en area-majority. Veel spelersinteractie, veel keuzes. Heel fijn om te spelen. Ik schuif een volgende keer met veel plezier aan.
Minpuntje: veel symbolen die niet altijd even duidelijk zijn. Gelukkig is er op bgg een duidelijke index van de kaarten want die is echt wel nodig!

Geen opmerkingen: