zondag 17 april 2022

Planet Unkown

Planet Unkown
Tileplacement en (punten)tracks.
Van regels behoorlijk eenvoudig. De uitvoering is wat meer denken.
In je beurt draai je de schijf met tegels en kies je een tegel uit de 2 tegels (1 groot en 1 klein) die dan voor je staan. Je legt die aan. En op de 2 kleuren die je aanlegt, ga je vooruit op tracks. Die tracks leveren voordelen op bv een voordeelkaart, movements met je terreinwagen (die dan meteorieten en bases kunnen oppikken voor punten), een kleur track naar keuze vooruit zetten, punten,... 
In de beurt van de andere spelers doe je net hetzelfde maar dan heb je enkel keuze uit de 2 tegels die voor jou liggen.
Het einde van het spel wordt getriggerd als er x-aantal tegelvakjes leeg zijn in de schijf. Of wanneer iemand een tegel moet nemen en die niet meer kan inpassen in zijn planeet.
De winnaar is de persoon die het meeste punten scoorde met het vullen van zijn planeet (verticaal en horizontaal volledige rij vol), de voordeelkaarten en de kleurentracks. Ook de kaartjes waar je al dan niet naartoe moet spelen (meeste-minste van iets) zijn een leuke toevoeging en belangrijk in eindscore.
Het fijne is dat je er voor kan kiezen om iedereen met eenzelfde planeet en track-bordje te laten spelen. Maar dat er ook heel veel asymmetrische planeten en track-bordjes mogelijk zijn. Grote herspeelbaarheid want ze hebben dan elk hun eigen krachten.
Conclusie: heel fijn spel. Niet moeilijk van regels, al lijkt het in het begin wat veel. Maar zo veel waar je rekening moet mee houden om goed te scoren. Thema spreekt me minder aan, maar het kleurrijke uiterlijk zorgt wel dat het aantrekkelijk genoeg oogt. Symbolen enz zijn ook heel duidelijk. Speelt ook vlot weg, op een goed uurtje met 4 spelers. Zullen we met veel plezier nog een keer bij aanschuiven!

Geen opmerkingen: