zondag 10 april 2022

Isle of Cats: Kittens and Beasts

Isle of Cats met uitbreidingen.
We gebruikten de boatpack, de kittens en de beasts. Events lieten we zo omdat het anders wat te veel ging worden (we speelden samen met de tieners).

Kittens voegt eigenlijk weinig toe. Enkel wie 1e staat in spelersvolgorde kan deze in die ronde kopen. Maar daar werd weinig op gespeeld. Met 5 rondes met verschillende beurten per ronde zijn er maar 2x kittens gekocht. Helpt wel als je grotere families wil verkrijgen (2 kittens ipv 1 kat kopen). Maar te weinig mogelijkheid om effectief te kunnen op spelen en hier echt sterk op in te zetten.
Beasts vormen wel een meerwaarde. Je kan deze enkel in de eerste ronde kopen. Op een aantal vakjes van een beast staat een kleur van een kat. Heb je een familie van minstens 3 katten die aangrenzen aan dat vakje met die kleur kat, plaats je een beast-meeple. Elke beast-meeple levert 5 punten op. Maakt het plaatsen van katten en het spelen op families net wat uitdagender. Meer keuzes maken. Mooie aanvulling op het basisspel.
Boatpack is ook wel een leuke. Je hebt nu asymmetrische boten van vorm en kamers. Ook hier net wat meer uitdaging als je vaker speelt.

Zijn deze uitbreidingen een must? Nee. Het basisspel is al leuk. En ontspannend.
Voegen ze iets toe voor wie vaker dit spel speelt? Ja. Wat meer variatie en uitdaging voor wie dit wenst.

Geen opmerkingen: