zondag 19 juni 2022

Graspop Metal Meeting 2020-2021-2022

25e editie GMM
Moest doorgaan in 2020, daarna '21 en het werd uiteindelijk editie '22.
Lang naar uitgekeken. Maar toch wel beetje met gemengde gevoelens. De groepen voor wie we in 1e instantie de tickets kochten, waren verzet van dag of stonden zelfs gewoon niet meer op de affiche. En dat maakte dat we toch getwijfeld hebben over al dan niet gaan. Uiteindelijk beslist om het wel te doen, de sfeer opsnuiven en ons misschien te laten verrassen door de minder gekende groepen (headliners spraken ons helemaal niet aan).
Het werd een leuke dag, al bleven we van muziek toch een beetje op onze honger zitten. Niet dat het slecht was, zeker niet. Maar op muzikaal gebied en onze muzieksmaak hebben we al betere edities gehad. We hebben sowieso wel genoten. En de hitte namen we er wel bij.
We zagen Majestica, Kontrust, Massive Wagons, Blues Pills, Smash into Pieces, Eisbrecher, Walls of Jericho, Down, Devin Townsend, Opeth en Korn.
- Beste optreden:
    1. Devin Townsend
    2. Down
    3. Eisbrecher
- Meeste fun: Kontrust
- Meest teleurstellend: Korn
Al had dat eerder met de geluidskwaliteit te maken dan met het optreden. De bass stond te hoog waardoor je halverwege de wei eigenlijk enkel bastrillingen hoorde. Niet zo aangenaam en de reden dat we halverwege het optreden toch al naar huis gingen.

Wel super dat er dopjes op de flesjes zaten waardoor je die gemakkelijk kon opvullen met drinkbaar water. Een groot verschil met vorige jaren, zeker met de 35° en sauna-gevoel in de tenten.
De nieuwe opstelling van de ingang en het terrein heeft wat minder charme maar zorgt er voor dat de doorstroom beter is, ook al moet je wat meer kilometers doen om van het ene podium of tent naar de andere te gaan. 
Volgende editie hopelijk opnieuw top waarbij de groepen die we willen zien ook effectief spelen. 

Majestica

Kontrust
Massive Wagons
Blues Pills
Smash Into Pieces
Eisbrecher
Walls of Jericho
Down
Devin Townsend
Opeth
Korn

Geen opmerkingen: