woensdag 1 juni 2022

Works of Wonder

Architects of the West Kingdom met uitbreidingen Age of Artisans Age of Artisans en Works of Wonder.
Die laatste uitbreiding was de eerste keer spelen. En waar we vinden Age of Artisans eigenlijk weinig echt toevoegt, is Works of Wonder wel de moeite.
Een extra track waardoor je je influence kan inwisselen om geld of resources minder te betalen of waardoor je verlies van virtue kan ontlopen. 
En waarbij je niet enkel gaat kijken naar wat je nodig hebt maar waar je ook gaat kijken waar de Profiteer en de Princess staan, want die gaan het spel beïnvloeden. Zo ga je vooruit op het influencetrack maar ga je ook virtue bijkrijgen of verliezen als je andere spelers gevangen neemt bij de Profiteer of bij de Princess. Ook bij de reset van de Black Market komen er nog nadelen of voordelen.
En je kan nu ook wonderkaarten bouwen. Die kosten veel maar leveren ook veel punten op. En later in het spel leveren ze influence of een virtuele extra werker op voor diegene die het wonder bij een actieveld plaatste.
Voor mij is de extra interactie (black market extra doen triggeren en elkaar gevangen nemen) en het afwegen wanneer je welke actie doet door die Profiteer en Princess zeker een grote plus.

Geen opmerkingen: