vrijdag 2 juni 2023

Ecos: first continent

Ecos: first continent
Ook wel gekend als "Bingo!".
Je kiest 3 startkaarten uit je hand. En dan gaat de actieve speler symbool-tokens trekken uit de zak. Met je blokjes dek je het getrokken symbool af op je kaart.
Wanneer je kaart vol is, roep je 'bingo' en kan je de actie van die kaart uitvoeren. Zo kan je bv een boom of berg moeten plaatsen, een dier op het bord brengen, punten krijgen voor iets,...
Wanneer je de acties van de 'bingo'-kaart uitgevoerd hebt, draai je die naar het cijfer (aantal blaadjes) dat eentje minder is dan het huidige cijfer. Als je de kaart verder moet draaien na de 1, gaat die kaart uit het spel.
Kan je geen symbooltje afdekken op je kaart, mag je je spelerskaartje eentje draaien. Na x-aantal keren draaien kan je er zo voor kiezen om extra kaarten toe te voegen aan je handkaarten, een kaart uit je handkaarten te spelen of een extra blokje te nemen om zo meer symbolen af te kunnen dekken.
Wanneer de actieve speler een joker trekt, gaan alle symbolen terug in de zak en is de volgende speler de actieve speler.
Het spel stopt onmiddelijk wanneer iemand de 60 (of 80 bij een lang spel) punten grens overschrijdt.

Conclusie:
Heel eenvoudig van gameplay. Eerder wat party-spel. Niet iets wat ik spontaan zou kiezen.
Maar wel eentje waar we veel plezier aan beleefden. Vooral door de grappige commentaren van ons groepje. We hebben meer dan eens geschaterd van het lachen. En dat mag/moet zeker ook wel eens kunnen, tussen al het heavy stuff is dit zeker wel welkom.
Artwork is niet mijn ding en ik vond de dieren-fiches erg klein uitvallen en soms moeilijk te zien van afstand. Terwijl de houten componenten (bomen en bergen) dan heel groot zijn tov de dierentokens.
In the right mood zal ik deze wel meespelen.

Geen opmerkingen: