vrijdag 6 september 2024

Stage in De Viktorij

Eind vorig schooljaar was M's vroegere ion-begeleidster (waar we nog altijd contact mee hebben) enthousiast over een nieuwe pop-up in Drongen. We zijn daar toen eens geweest en ja, we dachten dat het wel iets kon zijn voor M. Een kleinschalig eet- en koffiehuis waar ze oa werken met mensen met een beperking.
Het had wat voeten in de aarde om het allemaal geregeld te krijgen voor de start van het nieuwe schooljaar, maar het is uiteindelijk gelukt. M kan nu via een trainingscontract (soort stagecontract) op vrijdag tot de herfstvakantie (wanneer de pop-up opnieuw de deuren sluit tot het voorjaar) mee gaan werken in De Viktorij.
Vandaag was de grote dag. We namen dus geen foto van een 1e schooldag, wel van een 1e stagedag.
Hij was enthousiast om te mogen gaan werken maar toch ook wel wat zenuwachtig. Normaal, zo'n 1e dag is altijd wel spannend. Maar hij werd goed onthaald en je zag dat de spanning wegsmolt. Bij het afscheid was hij al op sleeptouw genomen door een andere werknemer.
Tussendoor kreeg ik zowel van De Viktorij zelf als van zijn vroegere ion-begeleidster (die natuurlijk al eens langsging) een foto en kleine update. Hij is erg enthousiast, straalt ook op de foto's. 
Over een uurtje zit zijn 1e werkdag er op. Met het hele gezin gaan we hem straks ophalen. En we zijn natuurlijk benieuwd naar zijn verhalen.
Update: Hij straalde toen we hem gingen ophalen. Hij heeft het heel goed gedaan, was met alles enthousiast. Mocht al tomaten ea snijden, slaatjes klaarzetten, de ion-begeleidster bedienen, vaatwas vullen en legen,... 's Middags was het druk, in de namiddag was het rustig en kon hij nog een spelletje Uno spelen met de andere medewerkers. Hij zei wel dat hij niet moe was maar we merkten wel dat het toch een vermoeiende dag was. Maar hij is heel enthousiast om volgende week opnieuw te gaan werken in De Viktorij.

Geen opmerkingen: