vrijdag 10 mei 2019

Quodd Heroes

Quodd Heroes lijkt een video-spel in boardgame-versie. Genre Super Mario Bros,...
De klassieke zaken als bewegen, rollen, springen,... om zaken te ontwijken of dingen op te pikken, komen duidelijk aan bod. En je moet een parcours afleggen en een opdracht uitvoeren.
Je kan zowel player vs player spelen of een coop-scenario spelen.
Het spel heeft wel een leuk mechanisme. Je rolt je kubusvormige hero op een zijde van je keuze/mogelijkheid en voert dan de bewegingsactie van die zijde (random gelegd op je spelersbord in het begin van het spel) uit. Je hebt ook een 2e kubus die er voor zorgt dat je op voorhand al eens kan 'oefenen' wat er gebeurt als je die beweging doet.
Maar let op! Je kan in een afgrond vallen of vast komen te zitten waardoor je op een dichtstbijzijnde punt terug op het bord komt. Dit kan door een eigen actie zijn maar waarschijnlijker wordt je er in geduwd door een medespeler. Of door 1 van de bewegende schapen (nog niet aan bod gekomen).
Je kan je bewegingsactie upgraden of je explore actie uitbreiden. Met je bewegingsactie kan je meerdere stappen in 1 keer nemen. Maar je explore zorgt dat je kaarten krijgt die je kan uitspelen en die wel wat voordelen opleveren. En je mag meer dan 1 kaart uitspelen, wat voor heel mooie combo's kan zorgen. Dan komen er ook nog evenementen bij, zodat je daar ook nog voordelen of net nadelen kan krijgen gedurende het spel.
Wij speelden nog maar een klein stukje, de tutorials. Leren bewegen, een parcours om te snelst afleggen en een opdracht uitvoeren. En op deze manier in verschillende levels het spel leren kennen.
Het werd een leuke en grappige tocht. Waarbij interactie met de verschillende medespelers een belangrijk element was.
Ik ben nieuwsgierig naar de rest van het spel en wil deze dan ook met plezier verder leren kennen.
Het enige minpuntje is dat je hero niet altijd zo duidelijk is op welke zijde die terecht gekomen is. Dit kan wel opgelost worden door de miniaturen te schilderen. En is toch wel noodzakelijk om herkenbaarheid en vlot spelen te bevorderen. En dit wordt gezegd door iemand die nooit miniaturen schildert. ;-)

Geen opmerkingen: