donderdag 23 mei 2019

Res Arcana

Een lichte filler waarbij je aan de hand van het bouwen van monumenten of het verzamelen van een grondstof (afhankelijk van je kaart) om ter snelst tot 10 punten gaat. Als er iemand 10 punten geeft, wordt de ronde nog uitgespeeld.
Je hebt 8 kaarten en daarmee speel je het hele spel. Je neemt de bovenste 3 van je deck en daarmee speel je de 1e ronde. Je krijgt ook nog een extra kaartje die een voordeel oplevert. Dat kan een grondstof zijn maar evengoed een bonusactie bv een aantal grondstoffen ruilen, een extra kaart trekken,... Dat kaartje leg je afgedekt neer wanneer je geen acties meer kan uitvoeren en past. En je kiest een nieuwe voordeelkaart uit diegene die beschikbaar zijn voor de volgende ronde. Wanneer je past, mag je ook een nieuwe kaart van je deck nemen.
In het begin van je beurt neem je de grondstoffen die je krijgt via je kaarten. En om tijdens het spelen extra grondstoffen te bekomen kan je een kaart uit je hand discarden.
Wanneer je voldoende grondstoffen hebt, kan je een puntenkaart of monument kopen. En zo verzamel je je punten.
Icoontjes zijn duidelijk, het heeft leuke artwork. Maar het greep me niet. Ik hoorde nochtans al veel lof over dit spel. Mijn ervaring was minder. De 8 kaarten kunnen slecht op elkaar afgestemd zijn (die worden random gedeeld) dat een goeie engine bouwen moeilijk wordt. En dan haak ik wat af.

Geen opmerkingen: