vrijdag 10 mei 2019

Roll to the top

Roll and write.
Dobbelstenen rollen, cijfers kiezen en die dan op de beste manier gebruiken op je blad. Niet echt mijn ding. Meestal vind ik dit redelijk saaie spelletjes.
Bij Roll to the top heb je verschillende soorten dobbelstenen. Een D4, een D6, een D8, een D12 en een D20. Je start met een aantal dobbelstenen in play. En die rol je, samen met nog een speciale dobbelsteen.
Die costummade dobbelsteen (D6) zegt wat de volgende speler moet doen. Dit kan zijn een extra dobbelsteen toevoegen zijn (eentje die nog niet geworpen wordt). Een dobbelsteen kiezen om uit het spel te halen en aan de voorraad toe te voegen. Of een dobbelsteen die gebruikt wordt wisselen met eentje uit de voorraad.
Je start met invullen op de vakjes met een stipje. En daarna ga je verder met de aangrenzende vakjes.
Je hoeft niet alle cijfers te gebruiken, je mag dus kiezen welke je al dan niet gebruikt. Je kan cijfers van dobbelstenen optellen en er zo een hoger getal van maken,... Het enige wat belangrijk is wanneer je een cijfer invult boven het huidige cijfer, is dat het gelijk of hoger is.
Je hebt ook niet 1 invulpapier maar heel wat mogelijke spelersbordjes die elk een moeilijkheidsgraad hebben en net iets anders zijn. Waardoor de herspeelbaarheid wel groter wordt.
Als er dan toch een roll&write op tafel moet komen, is dit toch één van de betere die ik al speelde.

Geen opmerkingen: