dinsdag 14 januari 2020

Gardens of Babylon

Een licht tileplacement spel waarbij je in piramide-vorm een tegel gaat leggen, je mannetje gaat bewegen en zaadjes kan planten.
Er is een uitbreiding bij: de Assyriƫr. Waarbij je via dobbelen een tuinman de tuin kan laten vergiftigen.
Een beurt is vrij eenvoudig.
Je kiest een tegel, legt die waar je wil, op voorwaarde dat er 2 andere tegels zijn waar hij op kan steunen. En dan kan je 1 van je tuinmannetjes 3 stappen laten zetten, met de voorwaarde dat hij stopt op een lege poel. Daarbij kan je beslissen om je zaadjes te planten. En via een waterval-systeem ga je dan ook andere poelen zaaien (en worden de zaadjes van een andere speler weggespoeld).
Bij het bewegen moet je een tunnel gebruiken om naar een aanliggende tegel te gaan, ofwel via een ladder omhoog gaan. Je kan pas een bloemzaadje zaaien als je bovenaan de tegel staat.
En laat dit nu net het moeilijke zijn. Door de artwork, is het heel moeilijk om te zien welke bewegingen je tuinmannetje kan maken. Je zou het eigenlijk 3D moeten bekijken, maar het is 2D getekend en met erg op elkaar lijkende kleuren, waardoor dit helemaal niet duidelijk is.
Ik zag het gewoon niet.
Conclusie: concept van het spel is leuk gevonden.
Maar door de artwork is het veel moeilijker dan nodig, waardoor het niet leuk is en er veel meer tijd in het spelen gaat, dan de bedoeling is.
We hebben dit spel wegens tijdsgebrek dan ook niet kunnen uitspelen.

Geen opmerkingen: