dinsdag 14 januari 2020

Until Daylight

Until Daylight is een cooperatief kaart- en dobbelspel waarbij je moet zien te overleven.
Er zijn 10 rondes. En een ronde bestaat uit de 'zoek-actie' en daarna de 'aanval'.
Het is vrij simpel, je gaat elk om beurt een actie uitvoeren tijdens het 'zoeken', waarbij je kaartjes omdraait, of een item maakt van kaarten die je liggen hebt, of je kan kaarten doorgeven of healen (met een kaart). Wanneer de zandloper op is, komen de zombies/monsters bij de persoon die aan de beurt was toen de zandloper stopt.
Daarna begint de aanvalsfase. Je kan aanvallen met dobbelstenen, bij jezelf doet de aanval geen schade als je mist. Afhankelijk met welk soort wapen je aanvalt als de zombies bij een andere speler zitten, kan je je medespeler verwonden met je missers en kan je zelf zombies aantrekken (van de zombies die bij je medespeler liggen). Je kan ook een andere actie van je kaarten uitvoeren.
Daarna is het aan de monsters om aan te vallen, met dobbelstenen.
Voor bepaalde 'doelen' die je volbracht hebt (bv een aanval zonder je medespeler te verwonden, een bepaald soort kaart spelen,...) krijg je nog experience-punten. De persoon met de meeste ecperience is de leider.
Als 1 iemand dood is, is het spel gedaan.
Zo moet je 10 rondes proberen overleven en tussendoor nog een survivor 'redden' (maw een aanval overleven als er een survivor-kaart tussen de zombiekaarten ligt) om te winnen.
Tijdens de zoekfase is het erg hectisch, chaotisch,... En de aanvalsfase is gewoon dobbelen, amper kans om je resultaat te beïnvloeden.
Ik vond er eerlijk gezegd niets aan. Te druk, niet overzichtelijk, puur luck bij het rollen van de dobbelstenen.
En je bouwt ook helemaal niets op. Ronde 1 is net hetzelfde als ronde 10, behalve dat er meer zombies zijn die jou kunnen aanvallen.
De experience points die je leider maken en die er voor zorgen dat je kracht dubbel telt, hebben eigenlijk amper invloed op het spel. En het zorgt ervoor dat het onnodig ingewikkeld wordt.
Deze laat ik volgende keer sowieso aan mij voorbijgaan.

Geen opmerkingen: