zaterdag 14 maart 2020

Living Planet

Donderdag speelden we eerst Living Planet.
Een area-control gecombineerd met kopen/verkopen op de beurs.
Je gaat eerst je cijfer kiezen uit je 6 kaartjes met een dobbelsteencijfer. Maar dat cijfer krijg je pas terug als al je kaarten op zijn. Daarna mag de 1e speler kiezen in welke volgorde de dobbelstenen komen te liggen.
Dan worden de dobbelstenen in volgorde afgewerkt en gaan ze 3 fases triggeren.
Als 1e gaan ze de fabrieken triggeren en krijg je productie. Daarna kan je 2 acties uit 6 kiezen. Dat is een tegel onderzoeken en leggen, verplaatsen, een fabriek of ander gebouw bouwen, de markt beïnvloeden en ook resources aankopen/verkopen, geld ontvangen voor het aantal ogen van je dobbelsteen of een kaart nemen die je in een volgende ronde kan gebruiken om je dobbelsteen te veranderen naar een door jou gewenst cijfer. En als laatste worden ook nog de rampen getriggerd. Sommige gebouwen kunnen je wel beschermen daartegen.
Het is dus belangrijk om de area-control in de gaten te houden, want ieder gebouw levert punten op. Maar daarnaast ga je ook speculeren op verkoop van bepaalde producten, want ook geld levert op het einde punten op.
Ik vond het een leuk spel met wel wat interactie. En de area-control in combi met het kopen/verkopen is toch serieus wat denk- en rekenwerk. Gameplay sprak me wel aan en ik denk dat dit spel alleen maar beter wordt hoe vaker je het speelt, net omdat je dan de mogelijkheden beter kan inschatten.

Geen opmerkingen: