zaterdag 14 maart 2020

Millenium Blades

Millenium blades is een beetje een parodie op de verzamel-kaartspellen.
Gameplay bestaat uit deckbuilding en dan een tornooi spelen en dat 3x na elkaar.
Je krijgt een startdeck en 6 kaarten om te beginnen. Daaruit ga je in 7 min kiezen welke kaarten in set-collection je gebruikt voor punten (en je dus kwijt bent voor de volgende rondes), welke je gebruikt in het tornooi en welke je aan kant legt voor de volgende ronde. Tussendoor kan je ook kaarten kopen en verkopen, kaarten weggooien om 1 betere kaart te trekken,... Dit doe je daarna nogmaals. En dan heb je nog 6 min om alles te optimaliseren.
Daarna ga je het tornooi beginnen. Elk om beurt ga je 1 kaart spelen, je kan duelleren, de actie of play eigenschap van die kaart gebruiken,... Allemaal afhankelijk van wat je kaart zegt. Wie de meeste punten scoort in het tornooi krijgt ook het meeste punten voor de eindscoring.
Het spel heeft grappige artwork. Maar door de parodie-opzet van het verzamelen, krijg je superveel kaarten. Dit zorgt er wel voor dat je gewoon het overzicht verliest. En ja, dat is deels de opzet van het spel. Maar het zorgt er ook voor dat ik het eigenlijk meer gimmick dan spel vond.
Goed voor een keertje maar zeker niet iets wat ik in de collectie zou willen.

Geen opmerkingen: