donderdag 11 november 2021

Lichtfestival Gent

Gisteren zijn we naar het lichtfestival Gent geweest. Een stadswandeling met allerlei lichtinstallaties. De vorige keer was het een super ervaring.
Deze keer was het een wandeling met maatregelen zoals verplicht mondmasker en een nog langer traject. Dat maakte de ervaring toch een stuk minder. 
Ook de lichtinstallaties leken minder interessant. Is het gewenning? Of was er door de maatregelen ivm crowdcontrol gewoon minder mogelijk?
Het traject bestond nu uit 7,2km. Nog een stukje langer dan vorige editie. Wij deden er 3u over en sneden dan nog een stuk af waardoor we een 5-tal installaties niet zagen. En de tieners gaven het na 1,5u al op en gingen vroeger naar huis.
Het was natuurlijk niet allemaal negatief. Er zaten ook erg mooi werken tussen.
De 2 die er voor ons uit sprongen waren de raketlancering en de 3 blokken die de 3 torens van Gent voorstelden. Ook de fictieve brand die door heel de stad te zien was vanuit verschillende hoeken verdient een plaatsje in de top 3.
Nog 2 eervolle vermeldingen voor de waterval en de bewegende raamfoto's. Minder groots dan de publiekstrekkers maar wel heel fijn gedaan en de moeite waard.
En de medaille voor het kleurrijkste werk gaat natuurlijk naar de vlasmarkt. Waar je letterlijk ondergedompeld wordt in kleuren in allerlei vormen.

Geen opmerkingen: