zondag 14 november 2021

Wandeltocht in de Vlaamse Ardennen

Het is ons goeie voornemen om vaker een wandeltocht te doen. We hebben ons dan ook een boekje aangeschaft met wandeltochten in Vlaanderen.
Voor onze 1e wandeltocht kozen we er eentje op een halfuurtje rijden van thuis. We gingen naar de Vlaamse Ardennen, tussen Oudenaarde en Ronse. Een lus van 9km, start in Schorisse en door het natuurgebied 't Burreken. Mooi bosgebied, ideaal om de herfstkleuren nog te zien voor de bladeren van de bomen vallen.
Een goeie voorbereiding is belangrijk, dus we maakten een rugzak met het boekje, water, regenjas,...
Heel handig als we dan uitgerekend de rugzak vergeten in de auto te stoppen. Gelukkig hadden we met de smartphone wel wat foto's genomen van het traject zodat we toch op weg konden.
De start is over rustige wegen. En dan kom je in het natuurgebied terecht.
Supermooi bos. Zelfs met een grijze hemel zie je de natuurpracht.
Wat verder kom je door verschillende weilanden. En modder. Heel veel modder! We waren er wel op voorzien met goeie wandelschoenen en het jasje van P. Maar het bleef toch soms wat koorddansen op de gladde ondergrond. Voor ons dan toch, want P trippelde gezwind door de plassen. Ja, dat hondje dat schrik heeft voor water/zee, vindt modder geen probleem.
Naarmate de tocht vordert, passeer je ook een uitkijkpunt. Waar je zicht hebt over de vallei. En net voor je de lus volmaakt, heb je ook nog de kasteelmolen. Knap om dit van zo dichtbij te zien.
Na 9km kom je terug aan de kerk van Schorisse. Daar namen we nog een foto van moddermonstertje P om daarna naar huis te rijden.

Geen opmerkingen: