vrijdag 19 november 2021

Whirling Witchcraft

Whirling Witchcraft
Je bent een heks die drankjes brouwt in je huis.
Je wil de potjes van je medespeler rechts laten overkoken zodat jij de cubes terug krijgt. Vanaf iemand 5 cubes terug gekregen heeft, stopt het spel. Wie de meeste cubes terug kreeg, is de winnaar.
In je beurt kies je een kaart. Daarna ga je cubes van je playerboard gebruiken om naar andere cubes te transformeren. De nieuwe cubes kan je gebruiken om andere kaarten te triggeren. Alle cubes die uiteindelijk onderaan je kaart genereert komen in je keteltje. Dat keteltje geef je door aan je medespeler rechts en die legt de cubes op zijn playerboard. Is een rijtje van een kleur vol, dan moet deze de cubes aan jou teruggeven en leg je die op je heksencirkel op jouw spelersbordje.
De kaarten uit je hand geef je naar links door en je trekt een nieuwe kaart van de stapel. En dan start de volgende potionbrewing.
Op de kaarten die je speelt kunnen ook symbolen staan. Per symbool dat je uitspeelt, ga je met een token van dat symbool vooruit gaan op een track. Als de tokens bepaalde punten passeren, leveren ze een voordeel op. Zo kan je cubes uit de algemene voorraad nemen om een kaart te triggeren (handig als je zelf dat kleur niet door krijgt van je medespeler), een cube naar keuze direct in de ketel stoppen om door te geven,...
Bij de basisversie speel je allemaal met dezelfde startresources. Er is ook een variant waar je met verschillende cubes start en je hebt een kracht die je elke keer kan inzetten. Heel leuk om op deze manier een andere strategie te kunnen toepassen.

Artwork en thema is leuk. De heksenketels zijn cool gevonden en thematisch helemaal in orde.
Gameplay is plezant. Je moet wat combo's opbouwen en vooral ook kijken naar welke kleur cubes je van je linkse medespeler krijgt om die dan te kunnen inzetten in je voordeel.
Spelregels zijn eenvoudig, een spelletje duurt niet lang en er is wel wat interactie.
Deze komt sowieso nog in de collectie en zal wel vaker gespeeld worden. Ook voor M is dit een spel waar hij zeker kan bij meespelen en wat hij leuk zal vinden.

Geen opmerkingen: