vrijdag 21 januari 2022

Dinosaur World

Dinosaur World
Workerplacement in Jurassic Park. Zalig met de thema-muziek van de film op de achtergrond.
5 fases:
- Workers kiezen op basis van kaart. Elke kleur werker kan bijna voor elke actieplaats gebruikt worden (enkel bij de tour heb je soms een beppalde kleur nodig) maar als je bij een actie een specifieke kleur gebruikt, krijg je een voordeel of korting.
- Publieke acties waarbij je werkers kan inzetten om dinoverblijven, attracties, special buildings te kopen of dna te produceren
- PrivĂ© acties waarbij je meeples inzet om dna gaat verknippen/versmelten, geld te krijgen, security op te drijven,  jeeples (jeepmeeples) een upgrade te geven of dino's te maken (die gevaar omhoog brengen maar wel punten opleveren)
- Jeepletour waarbij je jeeples plaatst en hexes activeert. Daarbij heb je soms werkers nodig. En moet je rekening houden met excitement en boredom (hoe vaker ze een attractie zien, hoe saaier het wordt). Ga je bij een dinoverblijf, dan dreigt er gevaar en rol je een dobbelsteen om te kijkrn hoeveel er dood gaan
- Inkomen en clean-up. Daarbij ga je afhankelijk van excitement geld krijgen en vallen er zoveel doden als het verschil in je hogere danger dan security track.
Zo speel je 5 rondes. 
Tijdens deze rondes kan je ook nog missiekaarten scoren die je ook nog behoorlijk wat punten opleveren als je die als 1e volbrengt.
Eindscore is nog extra punten voor geld. En minpunten voor het verschil in aantal doden tussen jou en de medespeler met de minste doden.

Wat vonden we er van: workerplacement is voor manlief het favoriete mechanisme. Dat in een nostalgisch sausje en je hebt een hit. Thematisch klikt het wel. En het zit ook logisch in elkaar. DNA nodig om dino's te maken, tour met de toeristen, ze blij maken en hen meer geld laten uitgeven wanneer ze het leuk vinden. Rekening houden met gevaar en mensen die opgegeten kunnen worden.
De kickstarterversie (die we op de kop konden tikken) is top van kwaliteit en artwork. De munten met het logo zijn mooi. Die meeples maken het echt af! Het groene meepletje met de stok doet je direct denken aan Dr. John Hammond.
Enige minpuntje is serieuze fouten op de playeraids. Jammer, want die kan je wel goed gebruiken, zeker in het begin.
Deze zal zeker nog vaker gespeeld worden!

Geen opmerkingen: