zondag 16 januari 2022

Glory a game of knights

Glory a game of knights
Met het goeie voornemen de shelf of shame weer wat leger te maken koos manlief om deze kickstarter te spelen.
Er zijn 3 rondes waarin je elke ronde gaat opbouwen om het zo goed mogelijk te doen in het tornooi van die ronde. Maar wat je opbouwt gaat voor een stuk ook helpen in een volgende ronde (bv je paard of harnas versterken).
Elke ronde heeft dezelfde 5 fases.
- Workerplacement en de actie van je keuze uitvoeren. Deze is heel basic en geeft je resources, supporters of voordeelkaarten. De meeste actiespots zijn ook voor iedereen toegankelijk. En de paar actiespots die beperkt zijn van spelers zijn gewoon iets beter dan de algemene actieplaats.
- Max 3 voordeelkaarten uitspelen. Rood = resources. Bruin = betalen voor betere resources. Grijs = duel voor de beste resources.
- Refresh van spelbord, eigen playerboard en inkomsten krijgen
- Keuze van plaats in het tornooi
- Tornooi spelen. Je vecht met een aantal dobbelstenen (afhankelijk van paard, harnas en strenght-tokens) en moet 2 van de 3 duels halen tegen je tegenstander om door te mogen naar het volgende level van het tornooi. Daarbij kan je ook supporters éénmalig inzetten, die je in dat duel een voordeel geven. Bij gelijkspel wordt het aantal sterren vergeleken. Meer prestige wint.
Na de 3e ronde mag je nog max 3 voordeelkaarten spelen. En daarna is er nog endgamescoring van de openbare en individuele doelkaarten.

Wat vonden we: artwork is druk maar ok. Wel veel iconen. En niet altijd even duidelijk bv er zijn 2 bruine soorten sterren die amper van kleur verschillen.
Gameplay is op zich eenvoudig maar de vele kleine regeltjes maken het ingewikkelder dan het is. 
De tornooien zijn leuk, zeker ivm spelerinteractie. Maar kunnen wel wat tijd vragen omdat er 2/3 winst moet zijn. 
De workerplacement vind ik heel zwakjes. Doordat iedereen zowat elke actie kan doen, ga je amper keuzes moeten maken. Enkel eens zorgen dat je een specifieke supporter of voordeelkaart kan kiezen kan van belang zijn welke actiespot je kiest.
Endgamescoring van doelkaarten voegt weinig toe. Je kan toch niet op alles spelen en iedereen scoort daar wel ergens punten. Lijkt precies iets wat ze erbij gegooid hebben om er toch iets meer uitdaging in te steken maar er niet goed in slagen dit te integreren. Er zijn ook weinig kaarten dus is zeker niet het hoofddoel van het spel.
Wel een spel dat mooi bij de beloofde 30min per speler blijft. Jammer dat opzetwerk wel even duurt en het een complete tafel vult.
Zoon vond het ok voor af en toe. Dochter vond er niets aan. Man vond hem wel interessant. Ik vond hem wat tegenvallen. In dezelfde categorie vind ik Dojo Kun dan duidelijker/rechtlijniger in uitleg en meer spanning in de workerplacement en tornooien.

Geen opmerkingen: