zondag 23 oktober 2022

Cotthem wandelroute

Gisteren was het een prachtige nazomerdag. We gingen dan ook naar buiten, de natuur in. Deze keer enkel B en ikzelf, met P natuurlijk. M had geen zin om mee te wandelen en mocht dan ook een namiddagje alleen thuis zijn, terwijl J en N naar de scouts waren.
We kozen voor de Cotthem wandelroute. Deze wandeling heeft eigen bordjes en start aan het marktplein in Sint Lievens Houtem. Voor B bekend terrein. En toch ook niet, want behalve de (jaar)markt, kwam hij daar amper.
De start van de wandeling is op verharde wegen en door een woonwijk. Niet direct een goeie eerste indruk. Gelukkig kom je al snel in de natuur terecht.
En daar begon de miserie... Een bordje gemist en we waren verkeerd. We waren ook niet de enige die verkeerd waren want op een bepaald moment waren we met 3 koppels aan het zoeken naar het bordje. Uiteindelijk op onze stappen teruggekeerd en dan toch het bordje gevonden. Het stond helemaal overwoekerd in een uithoekje waar je helemaal geen bordje verwacht, zeker niet omdat je op dat punt een afscheiding hebt om het bos in te gaan en waar al allerlei andere wandelpaden aangeduid staan.
Daar hebben we toch wel ruim een halfuur verloren, en wel wat extra meters gestapt.
Gelukkig bleek dat de enige echte hindernis te zijn. De rest van de wandeling verliep vlot. Door bos, langs weides en akkers, volledig in de natuur. Op een paar kleine omwegjes naar bv de Livinuskapel of de kerk van Hillegem na. Wanneer je in de lus op de terugweg bent, komt je ook de Cotthemgrot tegen en een paar meter verder is er een cafétje. Met de zachte temperaturen en in het zonnetje, konden we daar een terrasje doen. Even de voeten laten rusten en gewoon genieten van een drankje in de buitenlucht. Om daarna het laatste stukje door het bos te gaan.
Mooie, aangename wandeling. Zo'n 12,5 km (of wat meer, met onze zoektocht) in de benen. En heerlijk ontspannen terug naar huis.












Geen opmerkingen: