maandag 17 oktober 2022

Tribes of the Wind

Tribes of the Wind.
In je beurt heb je keuze uit 3 acties.
- Je speelt je een kaart. Daarbij is de voorwaarde van de kaart afhankelijk van de symbolen op je overige kaarten en/of die van je buren. En wanneer je voldoet aan die voorwaarde krijg je resources of een actie zoals bv een bos planten, polution weghalen of meeples verzetten.
- Je bouwt een tempel. Daarbij leg je 3 kaarten uit je hand af en mag je een tempel vanop je spelersbord op 1 van je bossen zetten. Je krijgt ook het voordeel dat naast de gekozen tempel staat.
- Je bouwt een gebouw. Daarbij moet je voldoen aan het aantal meeples dat nodig is en dat aantal is gelijk aan het aantal vakjes op die bostegel. Wanneer je die bouwt, krijg je ook de keuze voor een doelkaart. Op die doelkaart heb je dan de keuze uit een onmiddellijk voordeel of endgame-scoring (wanneer je voldoet aan de voorwaarden).
Er zijn 2 mogelijkheden om extra krachten te verwerven afhankelijk van je kleur en karakter (spelersbord). Een bepaalde volgorde van kleur bossen of een specifieke voorwaarde van je karakter.
Wanneer iemand 5 gebouwen heeft gebouwd, wordt de ronde afgewerkt en stopt het spel.
Conclusie:
Het is een lichter spel dat door alle 3 de spelers wel gesmaakt werd.
Leuk mechanisme om de kaarten te spelen afhankelijk van jezelf en/of je buren. Dit zorgt er voor dat je naast je eigen keuze voor kaarten ook rekening moet houden met welke kaarten de andere spelers hebben.
De kaarten en je eigen spelbord kunnen druk ogen. Maar éénmaal je doorhebt hoe het speelt, kijk je daar snel doorheen. De symbolen op de kaarten zijn erg duidelijk.
Tijdens ons spel was wel duidelijk dat het belangrijk is dat je die krachten vrijspeelt, want die maken echt het verschil. En dat zorgt wel voor wat herspeelbaarheid, want elk karakter heeft 4 krachten waarvan je er max 2 kan kiezen in een spel. Met 5 karakters om uit te kiezen, zijn er dus wel heel wat mogelijkheden.
Heel fijn spel om te spelen als het niet te moeilijk moet zijn maar waar je toch wel wat keuzemogelijkheden en interactie wil.

Geen opmerkingen: