maandag 17 oktober 2022

Meadow Downstream

Meadow met uitbreiding downstream.
Eerste play met de uitbreiding en niet 100% overtuigd.
Natuurlijk meer mooie kaarten, wat altijd leuk is.
Op zich voegt het van gameplay wel iets toe zonder veel aan de regels te veranderen. Maar het heeft ook wel wat nadelen.
Je hebt een extra rivierbord waarbij je rivierkaarten kan kiezen door een extra actietoken. Als je met 2 of 3 speelt kan je ook je vraagteken-token op het rivierenbord gebruiken. Wanneer je een rivierkaart speelt krijg je zoals gewoonlijk het nieuwe symbool. Maar ipv punten krijg je stappen vooruit met je kayak. Dit levert voordelen op (extra kaarten/weg/...) en hoe verder je raakt op de rivier, hoe meer je endgame-punten krijgt.
Je moet dus meer keuzes maken. En op allebei de borden gaan spelen.
En dan kom ik bij de punten van kritiek: 
- Net omdat je op 2 borden speelt, blijven op het basisbord de kaarten nog meer en langer liggen. Om dan de goeie symbolen te vinden, wordt dus nog moeilijker omdat er te weinig beweging in de kaarten zit.
- Omdat je een extra actie-token hebt, duren de rondes langer. En hoe meer keuze, hoe meer denkwerk dus hoe meer kans op AP. Dat zorgde er voor dat ons spelletje toch een stuk langer duurde dan de 45min die we normaal spelen met 2. Hoeft geen probleem te zijn, maar het neemt wel het "ik speel snel, relax nog eens meadow"-aspect wel weg. 
- Er komt een extra bord bij dat even groot is als het bord van het basisspel. Dus de uitbreiding vraagt wel wat extra tafelruimte.

Geen opmerkingen: