vrijdag 14 april 2023

Gift of Tulips

Gift of Tulips
In je beurt ga je 2 kaarten trekken en 2 verschillende acties doen uit 3 mogelijke acties.
Je trekt een kaart en kiest dan:
- Leg ze in je eigen tableau en scoor het aantal punten van de actie op de marktkaart waar de bloemensoort ligt
- Geef ze aan een medespeler en scoor het aantal punten van de actie op de marktkaart waar de bloemensoort ligt
- Beïnvloedt de markt door de bloemen bij de juiste soort er bij te leggen en zo waardes op te tellen en indien nodig te verschuiven van marktplaats. Of leg ze gedekt op de secret stash.
Dit doe je 2x en dan is de volgende speler aan beurt.
Het spel stopt wanneer alle kaarten opgebruikt zijn.
Dan wordt de secret stash geshuffled en de bovenste 5 kaarten worden nog toegevoegd aan de markt (en marktwaarde veranderd en indien nodig ook de plaats van de bloemen)
En dan ga je kijken en vergelijken. Wie heeft het meeste in cijferwaarde van de bloemen op de 1e marktplaats. En wie 2e meest. 
En dan doe je hetzelfde voor de 2e marktplaats. Enz.  
En wie het meeste punten heeft is gewonnen.

Conclusie: mooie artwork. Heel thematisch cliché beeld van Nederland, maar dat heeft wel iets. De kickstarterversie heeft ook gepimpte scoremarkers.
Gameplay. Ça va. Toch wel wat beslissingen te nemen: welke actie je wanneer neemt. Want je trekt maar 1 kaart en moet dan beslissen. En trekt dan pas de volgende en moet dan opnieuw beslissen, maar wel andere actie dan de 1e. En soms komt de 2e kaart beter uit maar kan je die actie niet opnieuw doen. De markt is wel erg veranderlijk en dat maakt strategisch spelen bijna onmogelijk. Je pakt dus best gewoon de punten als de kans zich voordoet.
Het blijft natuurlijk een filler en het is niets nieuws van mechanismes of zo. 
Maar aangezien deze met 3 op een kwartiertje of zo speelt, is hij leuk voor eens tussendoor. Maar het is geen hoogvlieger in het genre filler-kaartspellen.

Geen opmerkingen: