zondag 23 april 2023

Tricky Tides

Tricky Tides
Een fillertje met pick up and deliver
Iedere speler krijgt een gedekte kaart waar je op het einde van het spel punten mee scoort.
Startspeler bepaalt welk dier er gespeeld wordt en de andere kiest ook een kaart met dat dier. Daarna speel je die gelijktijdig uit en het hoogste nummer wordt de nieuwe startspeler.
Je beweegt je boot 1 plaats (belangrijk: je kan enkel bewegen naar waar je kompas op je kaart dit toelaat!) en gaat daar een actie uitvoeren. Ofwel neem je alle blokjes van 1 kleur en legt die op de resource-plaatsen op je boot. Ofwel ga je blokjes leveren en de kaart nemen.
Een ronde eindigt wanneer je maar 2 kaarten meer in je hand hebt.
Wanneer de 3e ronde gedaan is, tel je alle punten op je geleverde kaarten. Plus het aantal punten die bepaalde dieren je nog opleveren van je asymetrische puntenkaart.

Conclusie:
Eenvoudig fillertje. Raap blokjes op en geef ze terug af voor punten. Je kan elkaar wat dwars zitten maar als je asymmetrische kaart andere dieren naar voor schuift, ga je vooral naast elkaar spelen.
Geen hoogvlieger met enkel basis-spel.
Maar er zijn wel wat uitbreidingen die er voor kunnen zorgen dat het interessanter wordt. Zo kan je bv ook standees van dieren toevoegen en die laten bewegen ipv je boot. En die hebben dan natuurlijk ook weer een actiemogelijkheid die net wat anders is dan het blokjes nemen of blokjes afgeven.
Niet direct eentje die op mijn lijstje staat.
In hetzelfde genre speel ik dan bv liever Sunset over Water.

Geen opmerkingen: