zondag 23 april 2023

On the Origin of Species

On the Origin of Species
In je beurt ga je 2 blokjes leggen op 2 verschillende tegels.
Of je kiest een tegel aan de zijkant en gaat die bouwen. Daarbij moet je zorgen dat je die aangrenzend kan leggen aan elke tegel van waar je resources nodig hebt. En dan neem je die blokjes weg. Je krijgt de voordelen van de tegel die je bouwde: het aantal punten, een aantal kaarten en x-aantal stappen die de boot vooruit gaat.
Kaarten kunnen voordeel kaarten of karakterkaarten zijn. Die geven voordelen, extra resources,... 
Tussendoor scoor je dus vooral de tegels. En sporadisch eens de boot als die net op een rode cube gaat in je scoringsbeurt.
Het spel eindigt wanneer de boot het eindpunt bereikt. In de endgame ga je ook nog de boekjes scoren die je tijdens het spelen verzamelt hebt uit de kaarten.

Conclusie:
Eenvoudig van gameplay, soms wat luck-based afhankelijk van welke kaarten je trekt. Beetje racen als je ziet dat je voor staat en mooie kaarten hebt voor de eindscore.
Speelt wel vlot met 2, op 45min ben je klaar. Ideaal voor eentje die wel wat ruimte laat voor keuzes maar niet zo moeilijk is. Al mag je dat wat nuanceren: in het begin is het supereenvoudig want veel opties. Maar naarmate het spel vordert, is het toch wel een iets pittiger puzzeltje, want je kan enkel bouwen als je aan de resources kan grenzen. En wanneer er al een tegel ligt, moet de tegel die je er over wil plaatsen hoger zijn van level (1-2-3-4).
Mooie artwork van dieren. De symbolen van resources konden wel wat duidelijker in kleurschakeringen.
Goed bevonden.

Geen opmerkingen: