dinsdag 19 december 2023

Forest Shuffle

Forest Shuffle
Ook eentje van Essen, die voor ons nog altijd preorder staat (wordt samen met een ander spel geleverd, dus nog even geduld).
Maar aangezien deze al veelvuldig in de vriendengroep zit, kon ik deze wel al eens spelen.
In je beurt kies je of je 2 kaarten neemt (uit de rij of van de stapel of combi) of een kaart uitspeelt. Wanneer je een kaart uitspeelt, betaal je met kaarten uit je hand die dan in de rij op het speelveld komen te liggen. Wanneer er 10 kaarten liggen, gaan deze gewoon uit het spel (discard).
Je hebt 3 soorten kaarten. Bomen die je gaat gebruiken om andere kaarten er naast, boven of onder bij te plaatsen. Kaarten die je boven of onder een boom steekt. En kaarten die je links of rechts naast een boom plaatst. Behalve de boomkaarten zijn de andere kaarten multi-use. Als je ze speelt voor de bovenkant, dek je de onderkant af met je boom enz.
Alle soorten dieren en bomen scoren op een andere manier en het is dus zoeken naar de goeie combo's.
Het spel stopt onmiddellijk wanneer de laatste (van de 3) 'winter'-kaarten getrokken wordt uit het deck. Dan volgt de scoring.

Conclusie: Topspel! Zowel artwork, thematisch,... als gameplay zijn volledig mijn ding. Je bent natuurlijk voor een groot stuk bezig naar hoe je zelf gaat scoren. Maar daarnaast heb je ook de interactie van welke kaarten gaat een ander weggeven om zijn gewenste kaart te bouwen. En als je zelf met kaarten betaalt, welke wil je dan op het speelveld brengen want anderen kunnen die wel nodig hebben. Of kan je er misschien net genoeg betalen om aan 10 te komen en te zorgen dat deze gediscard worden.
Enige minpunt: voor een kaartspel heb je wel veel speelruimte nodig.
Ik wacht vol ongeduld tot deze geleverd wordt!

Geen opmerkingen: