vrijdag 16 februari 2024

Comet

Comet
Eentje die op het Essen-lijstje stond van 2023 maar toen enkel duitstalige uitleg en spel, al op het laatste van de dag dat we passeerden,... Maw toen niet meer in verdiept.
Intussen is deze vlot te verkrijgen in het Engels en kon ik deze gisterenavond spelen.
In je beurt kan je kiezen uit 3 acties:
- Ei uitbroeden: dan leg je de gekozen kaart bovenaan en leg je je meeple op 1 van de cijfers op het speelbord (cijfer die op je kaart staat).
- Verplaatsen: je speelt 1 kaart (+ een eventuele joker) en verplaatst 1 meeple 2 plaatsen of 2 meeples 1 plaats afhankelijk van de ondergronden op de weggespeelde kaart. Je kan haasje-over spelen met andere meeples (van jezelf of van anderen). Wanneer je in de grot bent toegekomen dankzij het verplaatsen, dan schuift de kaart van boven je tableau naar onder. Vanaf nu kan je de kracht of het voordeel van die kaart gebruiken.
- Rusten: je vult je hand opnieuw aan en gaat alle gebruikte eigenschappen van kaarten opnieuw beschikbaar maken.
Het spel stopt wanneer de komeetinslag plaats vind (het deck met kaarten op is). Dan gaat iedere speler kiezen of je je hand aanvult of je de kaarteigenschappen beschikbaar maakt (halve rustactie). Vanaf nu kan je niet meer rusten, enkel nog ei uitbroeden of verplaatsen. En speel je door tot iedere speler geen acties meer kan doen met de beschikbare handkaarten.
Daarna volgt de puntentelling: punten op je kaarten die onder je plateau liggen en punten van je asymmetrisch karakterkaart.

Conclusie:
Eenvoudig van acties, leuk van gameplay. Geen zwaar spel maar wel eentje die plezant is om op een uurtje te spelen. Beejte racen en wat nadenken hoe je anderen kan gebruiken om de beste zet te doen. Daardoor wel wat interactie.
De artwork op de kaarten is erg mooi en gevarieerd. Een beetje een humoristische toets die ik wel kan appreciëren. Duidelijk in symbolen, al hadden die wel wat groter gemogen (terreintypes op de kaarten bv).
Ik ben fan van deze.

Geen opmerkingen: