zondag 4 februari 2024

Spellenmarathon bij ons

De vorige spellenmarathon zat nog fris in het geheugen, de nieuwe spellenmarathon stond al voor de deur. Opnieuw 14u spellen spelen met vrienden, I love it! Zoals gewoonlijk een erg plezante dag.
Zelf speelde ik: 
- Alpaca
- WitchDraft
- Zombie Dice
- The White Castle
- Forest Shuffle
- Five Tribes
- Calico
- King of Tokyo
- Lama
- Mycelia
Anderen speelden ook nog:
- Mlem Space Agency
- Apiary
- Return to the Dark Tower
- Nimalia
- Raiders of the North Sea
- Deep Sea Adventure
- Love Letter
Voor mij waren enkel WitchDraft en Zombie Dice nieuw.
WitchDraft is een fillertje waarbij je gaat draften en afhankelijk van je goalgards telkens een kaart kiest en die neerlegt. Je gaat diamantjes en spaces bij elkaar puzzelen, naar wat je het meeste oplevert. Je hebt 2 rondes waarin je 3 kaarten en 4 kaarten gaat uitspelen. En daarna volgt de puntentelling. Heel cute artwork, speelt vlot en snel. Plezant fillertje.
Zombie Dice is een push your luck waarbij je dobbelstenen gaat gooien om hersenen te krijgen. Elk paar hersenen is een punt en wanneer iemand 13 punten heeft wordt de ronde nog uitgespeeld. Maar pas op, want de mensen laten zich niet zomaar oppeuzelen en schieten terug. Bij 3 hits gaan al je verzamelde hersenen verloten. Met wat extra dobbelstenen heb je een dom blondje (roze dobbelsteen), de hunk (witte dobbelsteen) en de rode dobbelsteen die wat meer toevoegen. Zodat er wat meer uitdaging in zit. Fijn is ook dat de dobbelstenen specifieke artwork hebben (bv naaldhakken voor het dom blondje). Simpel dobbelspelletje, wel plezant als tussendoortje.
Het spel dat er heel interessant uit zag en ik heel graag zou spelen: Mlem Space Agency. Pussy in Space. Supercute artwork en ik hoorde tot hiertoe enkel nog maar positieve commentaren op dit spel.

Alpaca

WitchDraft
Zombie Dice
The White Castle
Forest Shuffle
Mlem Space Agency
Five Tribes
Apiary
Calico
Mycelia
King Of Tokyo
Lost Ruïns of Arnak
Return to the Dark Tower
Raiders of the North Sea
Lama en Love Letter
Deep Sea Adventure
Nimalia

Geen opmerkingen: