vrijdag 16 februari 2024

Mlem Space Agency

Mlem Space Agency
Push your luck.
Deze kwam op de marathon op tafel maar kon ik toen niet spelen. Gisterenavond lukte dit wel.
De startspeler dobbelt en kiest welke dobbelstenen die kan en gaat gebruiken. De gebruikte dobbelstenen gaan weg, behalve de kometen die je gebruikte. Je behoudt wel altijd 1 dobbelsteen, je kan niet zonder vallen.
Vanaf een bepaald punt kan je uitstappen en scoor je daarbij punten. Maar hoe verder je gaat, hoe meer punten er te verdienen zijn. Maar je hebt minder dobbelstenen en dan is er natuurlijk de kans dat het schip ontploft en je dus met niets achterblijft.
Wanneer de startspeler uitstapt, neemt de 2e speler het schip over,... Maar even goed stapt iedereen op die plaats uit.
Elke kat heeft ook een bepaald voordeel dus je moet ook voorhand al wat nadenken waar je naartoe wil en welke risico's je neemt. Voordelen kunnen bv zijn dat maan of planeet dubbel scoort, dat je bij het mogelijks crashen een 1 hebt en toch kan verder spelen, je met een parachute toch kan uitstappen na een crash of een beetje gemener: dat je een dobbelsteen wegneemt voor de andere spelers nadat je bent uitgestapt.
Het spel is gedaan wanneer er 11 keer gecrasht werd of wanneer iemand zijn 8e kat heeft kunnen plaatsen op een maan of planeet.
Dan volgt de puntentelling. Op de manen gewoon het aantal punten van de maan, op de planeten gaat het over area-majority. Naast het stukje van uitstappen van de punten, heb je ook nog doelkaarten waar je 2-5-10 punten scoort afhankelijk van of je 1-2-3 doelkaarten bereikt hebt. En tijdens het spel kan je nog punten verdienen door bovenop de ufo of bepaalde tokens te landen, of als 1e een gemeenschappelijk doel bereikt te hebben.

Conclusie:
Het thema is hilarisch en het oogt erg mooi. Componenten zijn mooi, playmat erbij is prachtig, oog voor details in artwork. Van gameplay een typische push-your-luck in combi met goalcards. Het blijft wel een erg licht spel, ondanks dat we met alle modules speelden. Maar hij speelt te lang om een filler te kunnen zijn.
Ik had deze erg graag super gevonden. Maar voor mij viel hij een beetje plat. Ik vond deze eentje die valt onder de categorie ziet er mooier uit dan hoe het speelt. Ok spel, maar niet eentje die ik nu per sé in de collectie wil.

Geen opmerkingen: